
Kuorruta kesäpäivän donitsit kermavaahdolla ja koristele ne tuoreilla marjoilla, hedelmillä sekä yrteillä ja syötävillä kukilla.
12 kappaletta
donitsit:
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- 2 rkl sulatettua voita
kuorrutus:
- 2 dl kermaa
- 1 rkl sokeria
koristeeksi:
- marjoja ja hedelmiä, esimerkiksi mansikoita, mustikoita, kirsikoita ja aprikooseja
- yrttejä ja syötäviä kukkia, esimerkiksi minttua, sitruunamelissaa, orvokkeja, horsmia ja mansikankukkia
Voitele donitsipellin kolot.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.
Paista 200 asteessa 12 minuuttia.
Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Lusikoi kermavaahto pursotinpussiin.
Pursota kermavaahtoa donitsien päälle ja koristele donitsit marjoilla, hedelmillä, yrteillä ja kukilla.
Leave a Reply