Kuorruta browniet raikkaalla tuoreesta mintusta valmistetulla kreemillä.
Browniet:
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 0,5 dl siirappia
- 3 munaa
- 200 g sulatettua suklaata
- 1 dl jauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kaakaojauhetta
Minttukreemi:
- 1 rkl mintun lehtiä tiiviisti pakattuna
- 100 g voita
- 2 dl tomusokeria
- muutama tippa vihreää elintarvikeväriä
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri. Lisää siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa taikina tasaiseksi jokaisen munan jälkeen. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa noin 18 x 21 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Paista 160 asteessa noin 40 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä hieman raa’aksi.
Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
Leikkaa brownie 12 annospalaan.
Valmista minttukreemi. Leikkaa mintun lehdet veitsellä tai saksilla pieneksi silpuksi. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Lisää viimeiseksi minttu ja vihreää elintarvikeväriä ja sekoita tasaiseksi.
Lusikoi kreemi tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota kuorrutetta brownieitten päälle.
Leave a Reply