• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Runeberginkakku

Runeberginkakku

26/01/2013 by Liisa 2 Comments

Perinteiset runebergintortut voi leipoa myös kakun muotoon.

  • 250 g voita
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1,5 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 dl piparkakunmuruja
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 2 dl mantelirouhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 dl maitoa
  • 5 tippaa karvasmanteliaromia
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl rommiaromia
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl vettä
  • 1 dl vadelmahilloa

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm).

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri ja sokeri. Lisää munat yksi  kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita maito ja karvasmanteliaromi keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.

Paista 170 asteessa noin 50 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa foliolla ettei pinta tummu liikaa.

Sekoita keskenään kuuma vesi, sokeri ja rommiaromi. Pistele kakkuun reikiä hammastikulla heti uunista ottamisen jälkeen ja kostuta kakku rommilla maustetulla vedellä.

Nosta jäähtynyt kakku tarjoiluastialle. Sekoita keskenään tomusokeri ja vesi. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai vettä, jotta koostumuksesta tulee sopiva. Pursota kuorrutetta kakun reunoille ja levitä keskelle vadelmahilloa.

122

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kakku, kuivakakku, vadelma

Previous Post: « Vaahterasiirappi-omenamysli
Next Post: Tuplasuklaacookies »

Reader Interactions

Comments

  1. Leenukka says

    02/02/2013 at 9:46 pm

    Teimme tätä tänään, tosin ilman rommia. Oli tosi hyvää. Kiitos ohjeesta!

    Reply
    • Liisa says

      03/02/2013 at 10:48 am

      Kiitos! Toimii varmasti hyvin ilman rommiakin.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Kaneliset banaanimuffinssit

Helpoissa ja mehevissä muffinsseissa yhdistyvät makea banaani ja mausteinen kaneli. Käytä muffinsseihin mahdollisimman kypsiä banaaneja. 12 ...

Read More »

Ihan paras banaani-suklaakakku

Meillä leivotaan todella usein banaanikakkua: Lapset syövät banaaninsa mieluiten vähän raakoina, ja hedelmäkulhosta löytyy usein "liian" kypsiä ...

Read More »

Shakkiruuutukeksit

Hauskoissa shakkiruutukekseissä yhdistyy vaaleaa taikina ja Nutellalla maustettu suklainen taikina. noin 20 kappaletta 100 g voita 1,5 dl ...

Read More »

Sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku täytetään aprikoosimarmeladilla ja suklaalla ja kuorrutetaan reilulla kerroksella suklaakuorrutetta. Kakun valmistaminen ...

Read More »

Nutella-browniet

Taio brownieista vielä vähän parempia lisäämällä taikinaan reilusti Nutellaa. 150 g voita1 dl fariinisokeria1 dl sokeria0,5 dl siirappia3 munaa200 ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress