Perinteiset runebergintortut voi leipoa myös kakun muotoon.
- 250 g voita
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1,5 dl sokeria
- 4 munaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 dl piparkakunmuruja
- 0,5 dl korppujauhoja
- 2 dl mantelirouhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kardemummaa
- 2 dl maitoa
- 5 tippaa karvasmanteliaromia
- 1 dl vettä
- 1 rkl sokeria
- 1 tl rommiaromia
- 1 dl tomusokeria
- 1 rkl vettä
- 1 dl vadelmahilloa
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm).
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita maito ja karvasmanteliaromi keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
Paista 170 asteessa noin 50 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa foliolla ettei pinta tummu liikaa.
Sekoita keskenään kuuma vesi, sokeri ja rommiaromi. Pistele kakkuun reikiä hammastikulla heti uunista ottamisen jälkeen ja kostuta kakku rommilla maustetulla vedellä.
Nosta jäähtynyt kakku tarjoiluastialle. Sekoita keskenään tomusokeri ja vesi. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai vettä, jotta koostumuksesta tulee sopiva. Pursota kuorrutetta kakun reunoille ja levitä keskelle vadelmahilloa.
Teimme tätä tänään, tosin ilman rommia. Oli tosi hyvää. Kiitos ohjeesta!
Kiitos! Toimii varmasti hyvin ilman rommiakin.