
Täytä kierrepullat appelsiinimarmeladilla ja rouhitulla tummalla suklaalla.
noin 20 kappaletta
pullataikina:
- 2,5 dl punaista maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- 7 – 8 dl jauhoja
- 100 g voita
täyte:
- 320 g paistonkestävää appelsiinimarmeladia
- 100 g tummaa suklaata rouhittuna
voiteluun:
- 1 kananmuna
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.
Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
Kauli taikina levyksi (noin 60 x 30 cm) ja levitä taikinan päälle appelsiinimarmeladi ja rouhittu suklaa. Pyöritä taikinalevy varovasti rullalle ja leikkaa rulla terävällä veitsellä noin kahden sentin paksuisiksi puusteiksi. Nosta puustit pullavuokiin ja kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Voitele puustit kananmunalla ennen paistamista.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Leave a Reply