Leivo kahvipöytään muhkea pullapitko, jonka täytteenä on iki-ihanaa Nutellaa.
2 pitkoa
pullataikina:
- 2,5 dl punaista maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- 7 – 8 dl jauhoja
- 100 g voita
täyte:
- 350 g Nutellaa
voiteluun:
- 1 kananmuna
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.
Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat palat levyksi (noin 30 x 30 cm). Levitä Nutella levyjen pinnalle. Pyöritä taikinalevyt varovasti rullalle ja nosta rullat leivinpaperilla peitetylle pellille. Leikkaa rullat terävällä veitsellä pitkittäin kahteen osaan ja kieritä suikaleet kierteelle.
Kohota pitkoja liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Voitele pitkot kananmunalla ennen paistamista.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Leave a Reply