• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Pulla / Vadelmapitko

Vadelmapitko

27/02/2019 by Liisa Leave a Comment

Herkullinen pullapitko täytetään makealla vadelmamarmeladilla.

  • 2,5 dl punaista maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 7 – 8 dl jauhoja
  • 100 g voita
  • 2 dl vadelmamarmeladia

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.

Annan taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.

Kauli taikina levyksi (noin 50 x 30 cm). Levitä levyn keskelle vadelmamarmeladi. Leikkaa levyn reunoihin vinottaisia viiltoja ja taittele taikina marmeladin päälle.

Voitele pitko munalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Anna pitkon jäähtyä ja leikkaa se sitten palasiksi.

 

Filed Under: Pulla Tagged With: pulla, vadelma

Previous Post: « Suklaakuorrutetut espressobrowniet
Next Post: Banaani-suklaadonitsit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Suklaakuppikakut tahinikuorrutuksella

Kuorruta mehevät suklaakuppikakut ihanalla makeansuolaisella tahinikuorrutuksella. 12 kappaletta kuppikakut: 150 g voita2 dl sokeria2 ...

Read More »

Manteli-omenakakku

Mehevän omenakakun salaisuus on taikinaan lisättävä mantelijauhe sekä omenoiden pinnalle lisätty rapsakka mantelikuorrutus. kakkutaikina: 150 g ...

Read More »

Kinderpiirakka

Makea kinderpiirakka maistuu pääsiäisenä (tai oikeastaan ihan milloin vain!). Piirakka saa kuorrutteekseen vaniljaista sokerikreemiä ja makeaa ...

Read More »

Hyvää joulua!

Hyvää ja herkullista joulua! Parhaiden piparkakkujen resepti löytyy blogini arkistoista täältä. ...

Read More »

Halloweenin hirviökuppikakut

Uskallatko haukata palasen hurjasta Halloween-hirviöstä? 12 kappaletta 150 g voita 2 dl sokeria 2 munaa 2,5 dl jauhoja 0,5 dl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress