Puolukkapuustien täyte on täydellinen yhdistelmä kirpeää puolukkaa ja siirappisen makeaa fariinisokeria.
Noin 20 kappaletta.
- 2,5 dl punaista maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- 7 – 8 dl jauhoja
- 100 g voita
- 3 rkl fariinisokeria
- 4 dl pakastepuolukoita
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.
Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
Kauli taikina levyksi (noin 60 x 30 cm) ja ripottele levyn päälle fariinisokeri ja jäiset pakastepuolukat. Pyöritä taikinalevy varovasti rullalle ja leikkaa rulla terävällä veitsellä noin kahden sentin paksuisiksi puusteiksi. Nosta puustit pullavuokiin ja kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Voitele puustit kananmunalla ennen paistamista.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Leave a Reply