Verigreippijäätelö maustetaan tuorepuristetulla verigreippimehulla ja raastetulla verigreipin kuorella.
- 2 dl verigreippimehua (noin 1,5 verigreippiä)
- 1 rkl verigreipin kuorta (1 verigreippi)
- 0,5 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 2 dl kermaa
- 2 dl punaista maitoa
Valmista ensin verigreippisiirappi. Pese yksi verigreippi huolellisesti kuumalla vedellä ja raasta siitä kuori. Purista kahden verigreipin mehu ja laita 2 dl mehua kattilaan yhdessä raastetun verigreipin kuoren ja sokerin kanssa. Keitä noin 20 minuuttia ja jäähdytä. Valmista verigreippisiirappia on noin 1 dl.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää verigreippisiirappi ja sekoita. Lisää kerma ja maito ja sekoita tasaiseksi.
Kaada seos jäätelökoneeseen ja käsittele koneen ohjeiden mukaisesti.
Leave a Reply