• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Pienet mustikkapiirakat

Pienet mustikkapiirakat

14/05/2013 by Liisa Leave a Comment

Makeat pienet mustikkapiirakat maistuvat päiväkahvin kanssa.

12 kappaletta

  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 1 muna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl spelttijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 dl pakastemustikoita
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää muna ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele ja korppujauhota muffinssipellin syvennykset.

Ota erilleen 1/3 taikinasta. Jaa loput taikinasta 12 osaan. Painele taikina muffinssipellin syvennysten pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte. Sekoita pakastemustikat, sokeri ja perunajauhot. Nosta täytettä lusikalla piirakoiden sisään.

Jaa loput taikinasta 12 osaan. Pyörittele taikina palloiksi, litistä pallot ja asettele taikinakuoreksi piirakoiden päälle. Pistele kuoriin haarukalla reikiä.

Paista piirakoita 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna niiden jäähtyä pellillä ja nostele jäähtyneet piirakat varovasti kolosistaan esimerkiksi haarukan avulla.

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: mustikka, piirakka, speltti

Previous Post: « Suklaatäytekakku
Next Post: Puolukkapannukakut »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Suklaakuorrutetut mansikka-browniet

Brownieitten runsaan suklaakuorrutuksen alta löytyy raikkaita mansikoita. Browniet: 150 g voita1 dl sokeria1 dl fariinisokeria0,5 dl siirappia3 ...

Read More »

Kinderpiirakka

Makea kinderpiirakka maistuu pääsiäisenä (tai oikeastaan ihan milloin vain!). Piirakka saa kuorrutteekseen vaniljaista sokerikreemiä ja makeaa ...

Read More »

Viikunapuustit

Makea viikunamarmeladi sopii hyvin kardemummaisten puustien täytteeksi. Noin 20 kappaletta Pullataikina: 2,5 dl punaista maitoa25 g hiivaa1 ...

Read More »

Jouluinen täytekakku

Jouluinen täytekakku tehdään maustekakkutaikinasta. 250 g voita 3 dl fariinisokeria 4 munaa 1,5 dl siirappia 4,5 dl jauhoja 1 tl ...

Read More »

Kurpitsadonitsit

Kaupoissa on nyt reilu valikoima muhkeita talvikurpitsoja, jotka sopivat ruoanlaiton lisäksi myös leivontaan. Leivonnaisiin sopii erityisen hyvin ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress