Kotitekoisissa jäätelöpuikoissa on tietysti reilusti suklaata! Puikot syntyvät ilman jäätelökonetta, sillä jäätelömassaan lisättävä glukoosisiirappi tekee jäätelön rakenteesta pehmeän.
6 kappaletta
- 50 g suklaata
- 1 muna
- 0,5 dl sokeria
- 0,5 dl glukoosisiirappia
- 2 dl maitoa
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa muna, sokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi.
Kaada seos jäätelömuotteihin ja laita tikut kiinni muotteihin. Laita pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi.
Jäätelöpuikot irtoavat muoteista helpommin kun upotat muotit hetkiseksi lämpimään veteen ennen jäätelöiden irroittamista.
Leave a Reply