• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Donitsi / Appelsiinidonitsit

Appelsiinidonitsit

11/11/2015 by Liisa Leave a Comment

046 (7)

Taikinaan lisätty appelsiinimarmeladi tekee näistä ihanista donitseista mahtavan mehukkaita. Kaiken kruunaa tuhti suklaakuorrutus ja sen päälle ripoteltu appelsiininkuoriraaste.

12 kappaletta

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1,25 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kermaa
  • 2 munaa
  • 1,5 dl appelsiinimarmeladia
  • 2 rkl sulatettua voita
  • 250 g suklaata
  • 1 (luomu)appelsiinin raastettu kuori

Voitele donitsipellin kolot.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.

Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna donitsien jäähtyä hetki ja irrota ne sitten vuoasta.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kasta donitsit yksi kerrallaan suklaaseen ja nosta ritilän päälle. Anna kuorrutuksen kuivua pieni hetki ja kasta donitsit sitten uudestaan. Koristele appelsiininkuoriraasteella.

039 (5)

025 (5)

 

Filed Under: Donitsi Tagged With: appelsiini, donitsi, joulu, suklaa

Previous Post: « Suklaiset jäätelöpuikot
Next Post: Piimäkakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Kumkvattijuustokakku

Juustokakku saa koristeekseen raikkaita karamellisoituja kumkvatteja. 140 g digestive-keksejä 70 g voita 400 g maustamatonta ...

Read More »

Kirsikkamurupiirakka

Ihanan kirsikkamurupiirakan pohja on erityisen mehevä taikinaan lisätyn mantelijauheen ansiosta. Kirsikat piiloutuvat rouskuvan murukerroksen ...

Read More »

Pähkinäinen täytekakku

Pähkinäinen täytekakku koristellaan karamellisoiduilla pähkinöillä. Myös kakkutaikinaan lisätään pähkinöitä. 4 munaa 3 dl sokeria 200 g ...

Read More »

Dallaspullat

Täytä vastustamattomat dallaspullat makealla vaniljakreemillä. noin 30 kappaletta pullataikina: 1/2 litraa punaista maitoa1 paketti hiivaa2 ...

Read More »

Vaniljakuppikakut mokkakuorrutuksella

Kuorruta vaniljakuppikakut makealla, espressojauheella maustetulla sokerikreemillä. 12 kappaletta kuppikakut: 150 g voita1,5 dl sokeria2 ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress