Loppuvuoden kahvipöydässä maistuu mehevä ja mausteinen piimäkakku. Kakku on todella helppo valmistaa, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään – kakku onnistuu siis hyvin myös pikkuleipureilta!
- 150 g voita
- 6 dl jauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 1,5 tl soodaa
- 1 tl neilikkaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl pomeranssinkuorta
- 2,5 dl piimää
- 2 dl siirappia
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
Sulata voi kattilassa ja jätä se hetkeksi jäähtymään.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä, siirappi ja voisula ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 60 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa se sitten kakkulautaselle.
Leave a Reply