Syksyn puolukkasatoa odotellessa pakastimen viimeiset puolukat leivotaan kirpeän makeisiin puolukkapiirakoihin.
12 kappaletta
- 200 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
- 1 muna
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl spelttijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 5 dl pakastepuolukoita
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 dl fariinisokeria
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää muna ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele ja korppujauhota muffinssipellin syvennykset.
Ota erilleen 1/3 taikinasta. Jaa loput taikinasta 12 osaan. Painele taikina muffinssipellin syvennysten pohjalle ja reunoille.
Valmista täyte. Sekoita pakastepuolukat, perunajauhot ja fariinisokeri. Nosta täytettä lusikalla piirakoiden sisään.
Jaa loput taikinasta 12 osaan. Pyörittelee taikina palloiksi, litistä pallot ja asettele taikinakuoreksi piirakoiden päälle. Pistele kuoriin haarukalla reikiä.
Paista piirakoita 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna piirakoiden jäähtyä pellillä ja nostele jäähtyneet piirakat varovasti koloistaan esimerkiksi haarukan avulla.
Leave a Reply