• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Ja toinen taatelikakku

Ja toinen taatelikakku

20/12/2014 by Liisa Leave a Comment

IMG_3028 (2)

Tässä  taatelikakun versiossa taatelit laitetaan kakkuun kokonaisina. Kakku säilyy hyvänä lähes viikon ja maku on parhaimmillaan pari päivää leipomisesta.

  • 200 g pehmeitä taateleita
  • 150 g voita
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1,5 dl siirappia
  • 3 munaa
  • 1,5 dl piimää
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl inkivääriä

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.

Pilko taatelit pieniksi paloiksi saksilla tai terävällä veitsellä.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää piimä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää viimeisenä pilkotut taatelit. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se vuokaan.

Paista 175 asteessa 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten varovasti tarjoiluastialle.

IMG_3040

 

Filed Under: Kakku Tagged With: joulu, kuivakakku, taateli

Previous Post: « Taatelikakku
Next Post: Valkosuklaa-karpalomuffinssit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Vadelmapitko

Herkullinen pullapitko täytetään makealla vadelmamarmeladilla. 2,5 dl punaista maitoa 25 g hiivaa 1 dl sokeria 1 muna 2 tl kardemummaa ...

Read More »

Juustokakku

Juustokakku maistuu makean mansikkakastikkeen kanssa. 200 g digestive-keksejä 1 rkl sokeria 100 g voita 400 g maustamatonta ...

Read More »

Aprikoosikakku murupäällysteellä

Mehevät aprikoosit piiloutuvat reilun murupäällysteen alle tässä ihanassa kesäisessä kakussa. 150 g voita 1,5 dl sokeria 0,5 dl ...

Read More »

Lemon curdilla ja marjoilla täytetyt piiraat

Pienet piiraat täytetään ihanalla lemon curdilla ja tuoreilla karhunvatukoilla ja pensasmustikoilla. Viimeistele piiraat sitruunamelissan lehdillä ja ...

Read More »

Mokkapaladonitsit

Mokkapaloissa ihan parasta on kuorrute ja siksi näissä donitsin muotoon leivotuissa herkuissakin on reilu annos kuorrutetta. 12 kappaletta 3 ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress