Mehukas taatelikakku kuuluu joulun kahvipöytään. Kakku säilyy hyvänä lähes viikon ja maku on parhaimmillaan pari päivää leipomisesta.
- 250 g taateleita
- 3 dl vettä
- 200 g voita
- 3 munaa
- 2 dl fariinisokeria
- 1 dl vahvaa kahvia
- 1 dl siirappia
- 3 dl jauhoja
- 1 tl kaneli
- 1 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.
Keitä taateleita ja vettä noin kymmenen minuuttia tai kunnes taatelit ovat pehmenneet. Sekoita joukkoon kuutioitu voi. Jäähdytä.
Vatkaa munat ja sokeri. Lisää jäähtynyt kahvi ja siirappi sekä taatelisose.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se vuokaan.
Paista kakkua 180 asteessa 50 – 60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten varovasti tarjoiluastialle.
Leave a Reply