• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Muffinssi / Valkosuklaa-karpalomuffinssit

Valkosuklaa-karpalomuffinssit

22/12/2014 by Liisa 2 Comments

018 (7)

Jouluiset muffinssit maustetaan kirpeillä karpaloilla ja makealla valkosuklaalla.

12 isoa tai 16 pientä muffinssia

  • 150 g voita
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 2 munaa
  • 2 dl maitoa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g valkosuklaata rouhittuna
  • 100 g kuivattuja karpaloita

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeiseksi taikinaan valkosuklaa ja karpalot.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

039 (4)

 

Filed Under: Muffinssi Tagged With: joulu, karpalo, muffinssi, valkosuklaa

Previous Post: « Ja toinen taatelikakku
Next Post: Toscapullat »

Reader Interactions

Comments

  1. Toolmu says

    26/12/2017 at 12:47 pm

    Olen tehnyt näitä muffinsseja nyt joululahjoiksi ja ne onnistuivat hyvin.
    Korvasin fariinisokerin tavallisella kun minulla ei ollut fariinisokeria.
    Laitoin taikinaan tuoreita jäisiä karpaloita kuivattujen sijaan.
    Tein myös muffinsseihin kuorrutteen valkosuklaasta ja hienonnetusta kuivatusta karpaloista

    Reply
    • Liisa says

      26/12/2017 at 9:34 pm

      Kiva kuulla, että onnistuivat. Kuorrute kuulostaa herkulliselta!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Lakritsitoffee

Ihanan pehmeä toffee maustetaan lakritsilla. Toffeen valmistamiseen tarvitset lämpömittarin, sillä seos täytyy lämmittää 118 asteiseksi, jotta ...

Read More »

Pähkinäinen mysli

Rouskuvaan mysliin lisätään reilusti pähkinöitä. 1 dl auringonkukkaöljyä 1 dl vaaleaa siirappia 0,5 dl hunajaa 300 g ruishiutaleita 200 g ...

Read More »

Pullarinkelit

Pullarinkelit täytetään korvapuusteista tutulla kaneli-sokeriseoksella. Noin 25 kappaletta 1/2 litraa punaista maitoa 1 paketti hiivaa 2 dl ...

Read More »

Manteli-omenakakku

Mehevän omenakakun salaisuus on taikinaan lisättävä mantelijauhe sekä omenoiden pinnalle lisätty rapsakka mantelikuorrutus. kakkutaikina: 150 g ...

Read More »

Maustekakku

Mehukas maustekakku maustetaan jouluisilla mausteilla - kanelilla, neilikalla, muskotilla ja inkiväärillä. Kakku säilyy hyvänä lähes viikon ja maku on ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress