Jouluiset muffinssit maustetaan kirpeillä karpaloilla ja makealla valkosuklaalla.
12 isoa tai 16 pientä muffinssia
- 150 g voita
- 1,5 dl fariinisokeria
- 2 munaa
- 2 dl maitoa
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 100 g valkosuklaata rouhittuna
- 100 g kuivattuja karpaloita
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeiseksi taikinaan valkosuklaa ja karpalot.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Olen tehnyt näitä muffinsseja nyt joululahjoiksi ja ne onnistuivat hyvin.
Korvasin fariinisokerin tavallisella kun minulla ei ollut fariinisokeria.
Laitoin taikinaan tuoreita jäisiä karpaloita kuivattujen sijaan.
Tein myös muffinsseihin kuorrutteen valkosuklaasta ja hienonnetusta kuivatusta karpaloista
Kiva kuulla, että onnistuivat. Kuorrute kuulostaa herkulliselta!