Pienet piiraat täytetään makeilla persikoilla ja kirpeänmakeilla vadelmilla.
12 kappaletta
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 150 g voita
- 3-4 rkl vettä
- 4 persikkaa
- 100 g vadelmia
- 1 rkl sokeria
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Ota vähän yli puolet taikinasta jääkaapista ja laita loppu taikina vielä takaisin jääkaappiin. Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja litistä ne. Painele taikinalevyt muffinssipellin kolojen pohjalle ja reunoille.
Halkaise persikat, poista niistä kivet ja kuutioi hedelmäliha.
Jaa persikanpalat ja vadelmat piiraisiin. Ripottele hedelmien päälle sokeria.
Ota loppu taikina jääkaapista ja kauli se levyksi. Leikkaa taikina taikinapyörällä suikaleiksi. Asettele suikaleet piiraiden päälle ristikon muotoon.
Paista 180 asteessa 30 minuuttia. Anna piiraiden jäähtyä ennen tarjoilua.
Leave a Reply