Suklaalla kuorrutetun kakun sisältä paljastuu yllätys – raidallinen kakku on koottu hauskasti rullaten ohuista kääretorttulevyistä.
- 4 munaa
- 2,5 dl sokeria
- 200 g sulatettua voita
- 2 dl maitoa
- 5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 200 g tummaa suklaata
- 200 g voita
- 4 dl tomusokeria
- 1 dl kaakaojauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä puolet taikinasta leivinpaperilla suojatulle pellille.
Lisää kaakaojauhe loppuun taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä suklaataikina toiselle leivinpaperilla suojatulle pellille.
Paista kakkupohjia 175 asteisessa uunissa 12 – 15 minuuttia.
Anna kakkupohjien jäähtyä, aseta ne sitten leivinpaperin päälle päällekkäin ja leikkaa reunat tasaisiksi. Leikkaa sitten taikinalevyt pitkittäin neljäksi samanlevyiseksi kaistaleeksi.
Ota ensimmäinen taikinalevy (vaalea ja tumma taikina päällekkäin) ja rullaa se varovasti tiukalle rullalle. Jatka rullaamista loppujen kaistaleiden kanssa.
Aseta valmis rulla kakkulautaselle.
Valmista kuorrute. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää sitten voivaahdon joukkoon vähitellen tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää viimeisenä sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrute varovasti kakun reunoille ja päälle. Säästä osa kuorrutteesta, laita se pursotinpussiin ja pursota koriste kakun reunalle
Leave a Reply