• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Keskikesän mutakakku

Keskikesän mutakakku

19/06/2019 by Liisa Leave a Comment

Tarjoa suklainen mutakakku kermavaahdon ja ihanien kesäisten marjojen kanssa.

Mutakakku:

  • 250 g voita
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1,5 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 250 g tummaa suklaata
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Kakun päälle:

  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl pakastekuivattua vadelmaa jauheena
  • mansikoita
  • vadelmia
  • pensasmustikoita
  • mintunlehtiä
  • syötäviä kukkia, esim. keto-orvokkeja ja ahomansikan kukkia

Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele se sekä vuoan reunat.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita jokaisen munan jälkeen. Lisää suklaa ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä raa’aksi.

Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja siirrä se sitten varovasti tarjoiluastialle.

Vaahdota kerma. Lisää sokeri ja vadelmajauho vaahdotuksen loppuvaiheessa.

Levitä kermavaahto kakun pinnalle. Koristele kakku marjoilla, mintunlehdillä ja syötävillä kukilla.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: mansikka, mustikka, mutakakku, vadelma

Previous Post: « Mansikkakuppikakut
Next Post: Mansikkakreemillä kuorrutetut donitsit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

After Eight -brownie

Käytä joulusta yli jääneet After Eight -makeiset valmistamalla niistä brownielle ihanan minttuinen kuorrutus. Browniet: 150 g voita1 dl sokeria1 ...

Read More »

Tryffelikakku

Täyteläisessä tryffelikakussa ei suklaata säästellä! Kakun sisältä paljastuu mehevä raastetulla appelsiininkuorella maustettu kakkupohja, ja sen ...

Read More »

Rahkapiirakka

Perinteinen rahkapiirakka pullataikinapohjalla on ihanan mehevä kahvipöydän herkku. Meillä rahkatäytteeseen lisätään ehdottomasti myös rusinoita, ...

Read More »

Suklaakeksit

Suklaakeksit ovat reunoilta rapeita ja keskeltä suklaisen sitkeitä. Noin 20 kappaletta. 100 g suklaata 150 g voita 2,5 dl sokeria 2 ...

Read More »

Vadelmatryffelit

Suklaiset tryffelit päällystetään pakastekuivatulla vadelmalla. n. 30 kpl 2 dl kermaa 250 g tummaa suklaata 25 g voita 0,5 dl ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress