
Kruunaa raikkaat mansikkakuppikakut ihanan makealla mansikkakuorrutteella.
12 kappaletta
Kuppikakut:
- 150 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 2 dl maitoa
- 3,5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 6 – 7 isohkoa mansikkaa pieniksi paloiksi leikattuna = 2 dl mansikkapaloja
Kuorrute:
- 150 g voita
- 3 dl tomusokeria
- 6 – 7 isohkoa mansikkaa pieniksi paloiksi leikattuna = 2 dl mansikkapaloja
Koristeeksi:
- 12 mansikkaa
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeiseksi mansikkapalaset ja kääntele ne varovasti taikinan joukkoon.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorrutamista.
Valmista kuorrutus.
Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrutus tasaiseksi. Lisää viimeiseksi pilkotut mansikat ja sekoita tasaiseksi.
Laita kuorrutus pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut. Koristele kuppikakut mansikoilla.
Leave a Reply