• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Muffinssi / Mansikkakuppikakut

Mansikkakuppikakut

12/06/2019 by Liisa Leave a Comment

Kruunaa raikkaat mansikkakuppikakut ihanan makealla mansikkakuorrutteella.

12 kappaletta

Kuppikakut:

  • 150 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 2 dl maitoa
  • 3,5 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 6 – 7 isohkoa mansikkaa pieniksi paloiksi leikattuna = 2 dl mansikkapaloja

Kuorrute:

  • 150 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 6 – 7 isohkoa mansikkaa pieniksi paloiksi leikattuna = 2 dl mansikkapaloja

Koristeeksi:

  • 12 mansikkaa

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeiseksi mansikkapalaset ja kääntele ne varovasti taikinan joukkoon.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorrutamista.

Valmista kuorrutus.

Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrutus tasaiseksi. Lisää viimeiseksi pilkotut mansikat ja sekoita tasaiseksi.

Laita kuorrutus pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut. Koristele kuppikakut mansikoilla.

 

Filed Under: Muffinssi Tagged With: kuppikakku, mansikka

Previous Post: « Brownie-kakku karhunvatukoilla
Next Post: Keskikesän mutakakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Appelsiini-suklaabrowniet

Appelsiini-suklaabrowniet ovat nam nam hyviä. 12 palaa 1 appelsiinin raastettu kuori 1 appelsiinin mehu 1 dl sokeria   200 ...

Read More »

Kyllin hyvät suklaakeksit

Helpot suklaakeksit ovat keskeltä sitkeitä ja reunoilta rapeita. Kekseihin ei tule kananmunaa, joten ne sopivat myös muna-allergikoille. 100 g ...

Read More »

Kirsikkaiset blondiet

Ihanan makeissa blondieissa on sattumina reilusti kirsikoita ja tummaa suklaata. 300 g kirsikoita 100 g tummaa suklaata 200 g voita 2 dl ...

Read More »

Banaanipannukakut

Makeisiin banaanipannukakkuihin kannattaa käyttää todella kypsiä banaaneja, joiden kuoret ovat muuttuneet jo hieman ruskeiksi. 5 dl jauhoja 1 tl ...

Read More »

Suklaakuorrutetut mansikka-browniet

Brownieitten runsaan suklaakuorrutuksen alta löytyy raikkaita mansikoita. Browniet: 150 g voita1 dl sokeria1 dl fariinisokeria0,5 dl siirappia3 ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress