Syksyisen päärynäpiiraan salaisuus ovat kanelin ja sokerin kanssa paahdetut päärynät. Piiraan päälle ripotellaan vielä maukas saksanpähkinöistä ja sokerista tehty tosca. Tarjoa piirakka hyvän vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
12 palaa
- 2 päärynää
- 0,5 dl sokeria
- 1,5 tl kanelia
- 200 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 1,5 dl sokeria
- 3 munaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 2 dl maitoa
- 50 g voita
- 1 dl sokeria
- 100 g saksanpähkinöitä
Valmista ensimmäisenä päärynät. Pese päärynät ja leikkaa ne ohuiksi kiekoiksi. Levitä päärynät leivinpaperilla suojatulle pellille ja ripottele niiden päälle sokeri ja kaneli.
Paahda päärynöitä 180 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Jäähdytä.
Vuoraa uunipelti (n. 20 x 30 cm) leivinpaperilla.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se uunipellille.
Paista 175 asteessa 20 minuuttia.
Valmista toscakuorrutus piirakan ollessa uunissa. Rouhi noin puolet pähkinöistä reilunkokoisiksi paloiksi ja jätä loput pähkinät kokonaisiksi. Laita kuutioitu voi kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä kunnes se on sulanut. Lisää sokeri ja pähkinät ja anna seoksen kiehahtaa kevyesti.
Ota piirakka uunista ja levitä päärynät ja pähkinätosca sen pinnalle.
Paista piirakkaa kuorrutuksen kanssa vielä 15 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ja leikkaa se sitten palasiksi.
Leave a Reply