Leivo ystävänpäiväksi ihania kuppikakkuja ja kuorruta ne ruusuvedellä maustetulla kuorrutuksella.
12 kappaletta
- 150 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 2 dl maitoa
- 3,5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 200 g voita
- 4 dl tomusokeria
- 1,5 tl ruusuvettä
- muutama tippa punaista elintarvikeväriä
- koristeeksi sydänkarkkeja
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorrutamista.
Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Lisää viimeiseksi ruusuvesi ja elintarvikeväri.
HUOM! Eri valmistajien ruusuvedet voivat olla vahvuudeltaan erilaisia. Lisää siis ruusuvettä vähän kerrallaan ja maistele välillä. Käytin tässä ohjeessa Steensbergin ruusuvettä.
Laita kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut. Koristele kuppikakut sydänkarkeilla.
Leave a Reply