Makeanhimon taltuttamiseen riittää vain pieni pala tätä tuhtia suklaajuustokakkua. Koristele suklaajuustokakku mintunlehdillä ja tarjoa kaverina kermavaahtoa.
- 200 g digestive-keksejä
- 100 g voita
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 rkl sokeria
- 200 g tummaa suklaata
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 300 g ranskankermaa
- 3 munaa
- 1,5 dl sokeria
Suojaa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla.
Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sulata voi mikrossa tai kattilassa. Lisää keksinmurujen joukkoon kaakaojauhe, sokeri ja sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kakkuvuoan pohjalla ja painele lusikalla tasaiseksi.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää ranskankerma ja sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat ja sekoita juustoseosta jokaisen munan jälkeen. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kakkuvuokaan keksipohjan päälle.
Paista juustokakkua 175 asteessa 60 minuuttia. Sammuta sen jälkeen uuni, jätä uuninluukku raolleen ja anna kakun olla jäähtyvässä uunissa tunti. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja siirrä se sen jälkeen jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Leave a Reply