Kahdeksanvuotiaan synttärikakku leivotaan tietysti kahdeksikon muotoon. Suklainen kakku kuorrutetaan suklaakreemillä ja koristellaan suklaakaramelleilla.
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 200 g suklaata
- 200 g voita
- 5 dl jauhoja
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 3 dl maitoa
- 150 g voita
- 2 dl tomusokeria
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 50 g sulatettua suklaata
- suklaakaramelleja
Kakku paistetaan kahdessa rengasvuoassa (halkaisija 18 cm). Jos sinulla on vain yksi kakkuvuoka, tee taikina ja paista kakku kahdessa erässä.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoat.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sulata voi mikrossa.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokiin ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla, kypsästä kakusta ei tartu tikkuun taikinaa.
Anna kakkujen jäähtyä vuoissaan ja irroita ne sitten varovasti.
Leikkaa molempien kakkujen reunasta noin kahden sentin viipale niin, että kakun reuna on suora.
Aseta kakut tarjoiluastialle leikatut reunat vastakkain.
Valmista kuorrute.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää sitten voivaahdon joukkoon vähitellen tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää viimeisenä sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrute kakkujen päälle.
Asettele suklaakaramellit kakun päälle kahdeksikon muotoon.
Leave a Reply