• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Kurpitsakakku

Kurpitsakakku

02/01/2013 by Liisa Leave a Comment

Maustekakku saa uudenlaisen vivahteen kurpitsasoseesta.

Tee ensin kurpitsasose.

  • 2 – 3 butternut-kurpitsaa

Halkaise kurpitsat ja poista siemenkodat. Paahda kurpitsoja uunissa 180 asteessa noin tunti tai kunnes kurpitsat ovat pehmeitä. Kaiverra kurpitsojen hedelmäliha ja soseuta. Kakkuun tarvitaan 2 dl sosetta, lopun soseen voit pakastaa myöhempää käyttöä varten.

  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl siirappia
  • 2 dl kurpitsasosetta
  • 2 dl auringonkukkaöljyä
  • 4 munaa
  • 4 dl jauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 tl kanelia
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 1 tl kardemummaa

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.

Sekoita keskenään fariinisokeri, siirappi ja kurpitsasose. Lisää auringonkukkaöljy ja vatkaa tasaiseksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet ja sokeri ja lisää ne vähän kerrallaan taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Tarjoa vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa:

  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl vaniljasokeria

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kakku, kaneli, kuivakakku, kurpitsa

Previous Post: « Sitruunajuustokakku
Next Post: Suklainen banaanikakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Mustikkapannukakut

Viikonloppuaamuna on aikaa paistaa pannukakkuja aamiaiseksi. Noin 16 kappaletta. 3 dl vehnäjauhoja 2 dl spelttijauhoja 1 tl soodaa 1 tl ...

Read More »

Orvokkikakku

Leivo kesäpäivän kahvipöytään perinteinen täytekakku ja koristele se kauniilla orvokinkukilla. kakkupohja: 4 munaa1 dl sokeria2 dl vehnäjauhoja1 ...

Read More »

Mustikkacookies

Pehmeissä mustikkacookieissa yhdistyy ihanan makea ja pehmeä keksitaikina ja mehevät pensasmustikat. Nämä keksit kannattaa ehdottomasti nauttia vielä ...

Read More »

Strösselikeksit

Värikkäät ja makeat strösselikeksit ovat lastenjuhlien ehdoton herkku. n. 60 kappaletta 200 g voita 2,5 dl sokeria 2 munaa 5,5 dl ...

Read More »

Suklaamurumuffinssit

Nopeasti syntyviin muffinsseihin lisätään reilusti rouhittua tummaa suklaata. Suklaapalat kannattaa jättää reilun kokoisiksi. 12 isoa tai 15 pientä ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress