• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Sitruunajuustokakku

Sitruunajuustokakku

30/12/2012 by Liisa Leave a Comment

Aurinkoinen ja raikas juustokakku.

  • 250 g digestivekeksejä
  • 125 g voita
  • 1,5 rkl kaakaojauhetta
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 250 g mascarponea
  • 150 g ranskankermaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 4 munaa
  • 1 sitruuna viipaloituna
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl vettä

Murskaa digestivekeksit pieniksi muruiksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja kaakaojauhe. Painele keksinmurut irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm).

Sekoita kulhossa tuorejuusto, mascarpone ja ranskankerma. Lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja sitruunan kuori ja mehu. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita tasaiseksi.

Kaada tuorejuustoseos vuokaan keksipohjan päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Kakun ollessa uunissa laita sitruunaviipaleet, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä 10 minuuttia. Ota kakku uunista 45 minuutin jälkeen ja asettele sitruunaviipaleet kakun pinnalle. Sammuta uuni, laita kakku takaisin jäähtyvään uuniin ja anna sen olla siellä tunti luukku hieman raollaan.

Kakun jäähdyttyä huoneenlämpöiseksi siirrä se jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään asti.

 

 

Filed Under: Kakku Tagged With: juustokakku, kakku, sitruuna

Previous Post: « Kanelinmakuinen täytekakku
Next Post: Kurpitsakakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Mustikkainen täytekakku

Mehevä mustikkainen täytekakku on kesäisen kahvipöydän helppo herkku. 100 g voita 1,5 dl sokeria 2 munaa 2,5 dl jauhoja 0,5 tl ...

Read More »

Appelsiinikuppikakut suklaakuorrutuksella

Ihanan raikkaat appelsiinkikuppikakut maustetaan appelsiinimehulla ja raastetulla appelsiinin kuorella, ja kuorrutetaan täyteläisellä ...

Read More »

Suklainen päärynäpiirakka

Leivo syksyn päärynäsadosta ihana piirakka, jossa yhdistyvät makeat päärynät ja samettinen suklaatäyte. Piirakkataikina: 150 g voita3 dl ...

Read More »

Appelsiini-suklaatiikeri

Leivo kahvipöytään herkullinen appelsiinin ja suklaan makuinen tiikerikakku. Appelsiinitaikina: 100 g voita1,5 dl sokeria2 munaa1 appelsiinin ...

Read More »

Vadelmaiset täytekeksit

Hauskannäköiset täytekeksit täytetään makealla vadelmahillolla. Keksien valmistamista varten tarvitset kaksi erikokoista ympyränmuotoista ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress