Aurinkoinen ja raikas juustokakku.
- 250 g digestivekeksejä
- 125 g voita
- 1,5 rkl kaakaojauhetta
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 250 g mascarponea
- 150 g ranskankermaa
- 2,5 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- 4 munaa
- 1 sitruuna viipaloituna
- 1,5 dl sokeria
- 1 dl vettä
Murskaa digestivekeksit pieniksi muruiksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja kaakaojauhe. Painele keksinmurut irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm).
Sekoita kulhossa tuorejuusto, mascarpone ja ranskankerma. Lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja sitruunan kuori ja mehu. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita tasaiseksi.
Kaada tuorejuustoseos vuokaan keksipohjan päälle.
Paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
Kakun ollessa uunissa laita sitruunaviipaleet, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä 10 minuuttia. Ota kakku uunista 45 minuutin jälkeen ja asettele sitruunaviipaleet kakun pinnalle. Sammuta uuni, laita kakku takaisin jäähtyvään uuniin ja anna sen olla siellä tunti luukku hieman raollaan.
Kakun jäähdyttyä huoneenlämpöiseksi siirrä se jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään asti.
Leave a Reply