Suklainen kakkupohja täytetään ihanalla vaniljajäätelöllä. Kakun voi tehdä reilusti etukäteen, sillä se säilyy pakastimessa hyvänä noin kuukauden.
- 2 munaa
- 1,5 dl sokeria
- 100 g suklaata
- 100 g voita
- 1,5 dl maitoa
- 2,5 dl jauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 vaniljatanko
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 2 dl kermaa
- 2 dl punaista maitoa
- 50 g suklaata rouhittuna
Voitele ja korppujauhota kaksi irtopohjavuokaa (halkaisija 20 cm). Jos sinulla ei ole kahta samankokoista kakkuvuokaa, voit paistaa taikinan myös yhdessä vuoassa ja leikata valmiin kakkupohjan kahteen osaan.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan ja paista kakkuja 175 asteessa noin 20 minuutta.
Anna kakkupohjien jäähtyä ennen kakun kokoamista.
Valmista jäätelö. Halkaise vaniljatanko ja raaputa veitsellä siemenet tangon sisältä. Vatkaa munat, sokeri ja vanilja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kerma ja maito. Sekoita tasaiseksi.
Kaada seos jäätelökoneeseen ja jäädytä koneen ohjeiden mukaisesti.
Pese irtopohjavuoka ja nosta ensimmäinen kakkupohja vuoan pohjalle. Levitä päälle vielä vähän pehmeä vaniljajäätelö. Nosta päälle toinen kakkupohja ja peitä tuorekelmulla. Nosta kakku pakastimeen ja anna jäätyä seuraavaan päivään.
Ota kakku pakastimesta, irrota varovasti kakkuvuoasta ja nosta tarjoiluastialle. Koristele kakku suklaarouheella. Anna kakun pehmetä huoneenlämmössä noin puoli tuntia ennen tarjoilua.
Leave a Reply