
Pursota donitsien päälle mansikalla maistettua kreemiä ja koristele donitsit tuoreilla mansikoilla.
12 kappaletta
Donitsit:
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- 2 rkl sulatettua voita
Mansikkakreemi:
- 100 g voita
- 2 dl tomusokeria
- 1 dl mansikkapaloja
Koristeeksi:
- mansikoita
Voitele donitsipellin kolot.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.
Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.
Valmista kuorrutus.
Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrutus tasaiseksi. Lisää viimeiseksi pilkotut mansikat ja sekoita tasaiseksi.
Laita kuorrutus pienellä tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota kuorrutetta donitsien päälle. Koristele donitsit mansikoilla.
Leave a Reply