Vaikka mansikat ovat ihan parhaita tuoreina, kannattaa välillä kokeilla myös mansikoita kypsennettävissä leivonnaisissa. Tämän piirakan sisältä löytyy ihanan makoisa mansikkatäyte. Voit halutessasi taiteilla piirakan pintaan hauskan viestin.
- 6 dl jauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 0,5 tl suolaa
- 200 g voita
- 5 -6 rkl vettä
- 1,5 l mansikoita
- 2 rkl sokeria
- 1 muna
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Ota vähän yli puolet taikinasta jääkaapista ja laita loppu taikina vielä takaisin jääkaappiin. Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm).
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Leikkaa mansikat viipaleiksi ja asettele ne piirakkavuokaan. Ripottele sokeri mansikoiden päälle.
Ota loppu taikina jääkaapista ja kauli se levyksi, jonka halkaisija on vähän piirakkavuokaa suurempi. Leikkaa taikinaan halutessasi teksti tai muita koristeita muottien avulla. Nosta taikinalevy varovasti piirakan päälle. Painele taikinan reunat pohjataikinaan kiinni ja pistele taikinaan vielä reikiä haarukalla.
Voitele piirakan pinta munalla.
Paista 180 asteessa 50 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Leave a Reply