Ihanan makeissa blondieissa on sattumina reilusti kirsikoita ja tummaa suklaata.
- 300 g kirsikoita
- 100 g tummaa suklaata
- 200 g voita
- 2 dl fariinisokeria
- 1 dl siirappia
- 4 munaa
- 2,5 dl jauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
Halkaise kirsikat ja poista niistä kivet. Rouhi suklaa reilunkokoisiksi palasiksi.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita taikina tasaiseksi jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää viimeiseksi kirsikat ja rouhittu suklaa ja sekoita taikina tasaiseksi.
Vuoraa noin 20 x 30 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Paista 160 asteessa 40 minuuttia.
Anna jäähtyä vuoassaan ja leikkaa sitten palasiksi.
Kivirantagarden says
Etsiskelin netistä tunnin kirsikkapiirakan reseptiä ja päädyin tähän. Tein oman puutarhan happamista kirsikoista ja tuli tosi hyvää. Hyvä yhdistelmä, kiitos reseptistä. Teen uudelleenkin ja sitä ennen tutustun muihin resepteihisi. ?
Liisa says
Kiva että tykkäsit. 🙂 Itse käytin tavallisia kirsikoita mutta hapankirsikat sopivat varmasti hyvin tähän muuten niin makeaan piirakkaan.