Täyteläisessä mascarponejuustokakussa yhdistyvät makea brownietaikinasta leivottu pohja sekä espressonmakuinen juustokakku.
brownie:
- 75 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 50 g suklaata
- 0,75 dl siirappia
- 1 muna
- 1 dl jauhoja
- 1 rkl kaakaojauhetta
juustokakku:
- 250 g mascarponea
- 2 dl kermaa
- 1 dl tomusokeria
- 1,5 rkl espressojauhetta
koristeeksi:
- suklaata
Suojaa irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi ja vuoan reunat.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää siirappi, sulatettu suklaa ja muna ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
Anna brownien jäähtyä ja irroita se sitten vuoastaan.
Pese kakkuvuoka ja laita browniepohja takaisin vuokaan.
Valmista seuraavaksi mascarponetäyte. Laita kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa ne paksuksi vaahdoksi. Kaada seos kakkuvuokaan browniepohjan päälle.
Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
Irrota kakku varovasti vuoastaan ja nosta se tarjoiluastialle.
Koristele kakku ennen tarjoilua suklaalastuilla.
Leave a Reply