Leivo mehukkaista veriappelsiineista helppo mutta näyttävä keikauskakku.
- 2 veriappelsiinia
- 1 tl sokeria
- 150 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 1 dl veriappelsiinimehua (1,5 – 2 veriappelsiinia)
- 2 dl jauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 0,5 tl leivinjauhetta
Suojaa irtopohjavuoan (halkaisija 18 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele leivinpaperi sekä vuoan reunat. Ripottele vuoan pohjalle 1 tl sokeria. Leikkaa veriappelsiineista kuoret terävällä veitsellä ja viipaloi appelsiinit ohuiksi viipaleiksi. Levitä appelsiiniviipaleet vuoan pohjalle.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Lisää veriappelsiinimehu ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi taikina kakkuvuokaan appelsiiniviipaleiden päälle ja levitä tasaiseksi.
Paista 200 asteessa 40 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten varovasti kakkulautaselle.
Leave a Reply