• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Pokekakku sacherin tapaan

Pokekakku sacherin tapaan

25/03/2020 by Liisa Leave a Comment

Leivo perinteinen sacherkakku trendikkään pokekakun muotoon.

kakkupohja:

  • 4 munaa
  • 125 g voita
  • 125 g tummaa suklaata
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta

suklaaganache:

  • 250 g suklaata
  • 2 dl kermaa
  • 50 g voita

pinnalle:

  • 1,5 dl aprikoosimarmeladia

Paloittele suklaa ja voi kattilaan ja sulata varovasti miedolla lämmöllä.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset.

Vaahdota valkuaiset ja sokeri.

Vatkaa keltuaiset kevyesti ja lisää suklaa-voiseos keltuaisiin. Sekoita tasaiseksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää valkuaisvaahtoon ensin suklaaseos ja sitten kuivat aineet. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja kaada se kakkuvuokaan.

Vuoraa noin 18 x 21 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tarvittaessa tikulla.

Jäähdytä kakkupohja.

Valmista suklaaganache. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada se suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Anna suklaaganachen jähmettyä hetki huoneenlämmössä ennen kakun täyttämistä.

Nosta kakku tarjoiluastialle. Tee kakkupohjaan kolosia omenaporalla.

Laita noin 1/3 suklaaganachesta pursotuspussiin ja pursota ganachea kakun kolosiin.

Levitä aprikoosimarmeladi ohueksi kerrokseksi kakun pinnalle. Levitä loput suklaaganachesta aprikoosimarmeladin päälle.

Anna kakun vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: aprikoosi, suklaa, suklaakakku

Previous Post: « Espressojuustokakku browniepohjalla
Next Post: Keltaiset donitsit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Espressojuustokakku browniepohjalla

Täyteläisessä mascarponejuustokakussa yhdistyvät makea brownietaikinasta leivottu pohja sekä espressonmakuinen juustokakku. brownie: 75 g voita1 ...

Read More »

Pienet suklaiset pääsiäispiiraat

Pääsiäisen kunniaksi pienet suklaiset piiraat koristellaan pääsiäiskarkeilla. 12 kappaletta 3 dl jauhoja 1 dl sokeria 0,25 tl suolaa ...

Read More »

Mansikkaiset blondiet

Intiaanisokeri antaa mansikkaisille blondieille ihanan karamellimaisen maun. 300 g mansikoita   200 g voita 2,5 dl ...

Read More »

Vaniljainen mascarponekakku Nutella-kuorrutuksella

Raikas vaniljainen mascarponekakku kuorrutetaan Nutellalla ja koristellaan hasselpähkinöillä. Myös keksipohja saa lisämakua ja -rakennetta ...

Read More »

Pienet appelsiinirahkakakut

Rahkakakut maustetaan appelsiinillä keväisen raikkaiksi. 12 kappaletta. 100 g voita 1 dl sokeria 1 muna 2 dl jauhoja 1 dl ...

Read More »

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress