• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Appelsiinijuustokakku browniepohjalla

Appelsiinijuustokakku browniepohjalla

24/05/2017 by Liisa Leave a Comment

IMG_9463

Raikkaan appelsiinijuustokakun pohja leivotaan mehevästä brownietaikinasta.

  • 75 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 50 g suklaata
  • 0,75 dl siirappia
  • 1 muna
  • 1 dl jauhoja
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 1 appelsiinin mehu
  • 500 g rahkaa
  • 150 g ranskankermaa
  • 3 munaa
  • 1,5 dl sokeria

Suojaa irtopohjaisen  kakkuvuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi ja vuoan reunat.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää siirappi, sulatettu suklaa ja muna ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa 15 minuuttia.

Valmista juustokakkuseos sillä aikaa kun browniepohja on uunissa.

Pese appelsiini huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta appelsiinin kuori ja purista siitä mehu.

Sekoita kulhossa rahka ja ranskankerma. Lisää munat ja sekoita seosta jokaisen munan jälkeen. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää viimeiseksi appelsiinin raastettu kuori sekä mehu.

Anna browniepohjan jäähtyä noi viisi minuuttia uunista ottamisen jälkeen.

Kaada juustokakkuseos varovasti browniepohjan päälle.

Paista juustokakkua 175 asteessa 60 minuuttia. Sammuta sen jälkeen uuni, jätä uuninluukku raolleen ja anna kakun olla jäähtyvässä uunissa tunti. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja siirrä se sen jälkeen jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Ennen tarjoilua irrota kakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoiluastialle.

 

 

Filed Under: Kakku Tagged With: appelsiini, brownie, juustokakku

Previous Post: « Kuningatarpuustit
Next Post: Mansikkainen levykakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Appelsiini-suklaatiikeri

Leivo kahvipöytään herkullinen appelsiinin ja suklaan makuinen tiikerikakku. Appelsiinitaikina: 100 g voita1,5 dl sokeria2 munaa1 appelsiinin ...

Read More »

Suklaakuppikakut espressokuorrutuksella

Täyteläiset suklaakuppikakut kuorrutetaan makealla espressokreemillä. Tarjoa kuppikakut hyvän kahvin kanssa. 12 kappaletta 100 g voita 2 dl ...

Read More »

Appelsiini-kanelikakku

Mehevä appelsiinikakku maustetaan jouluiseksi kanelilla. 200 g voita 2dl fariinisokeria 1 dl vaaleaa siirappia 4 munaa 2 dl ...

Read More »

Rocky road ranskanpastilleilla

Rocky road saa täytteekseen ranskanpastilleja sekä suklaisia ja vaniljaisia vaahtokarkkeja. 250 g suklaata 30 g suolatonta voita 1 dl ...

Read More »

Pehmeät piparkakkupalat

Pehmeät piparkakkupalat ovat söpöjä ja makeita pieniä suupaloja. Ne paistetaan minibrownies-vuoassa. 24 kappaletta 100 g voita 0,5 dl ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress