• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Appelsiinijuustokakku browniepohjalla

Appelsiinijuustokakku browniepohjalla

24/05/2017 by Liisa Leave a Comment

IMG_9463

Raikkaan appelsiinijuustokakun pohja leivotaan mehevästä brownietaikinasta.

  • 75 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 50 g suklaata
  • 0,75 dl siirappia
  • 1 muna
  • 1 dl jauhoja
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 1 appelsiinin mehu
  • 500 g rahkaa
  • 150 g ranskankermaa
  • 3 munaa
  • 1,5 dl sokeria

Suojaa irtopohjaisen  kakkuvuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi ja vuoan reunat.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää siirappi, sulatettu suklaa ja muna ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa 15 minuuttia.

Valmista juustokakkuseos sillä aikaa kun browniepohja on uunissa.

Pese appelsiini huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta appelsiinin kuori ja purista siitä mehu.

Sekoita kulhossa rahka ja ranskankerma. Lisää munat ja sekoita seosta jokaisen munan jälkeen. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää viimeiseksi appelsiinin raastettu kuori sekä mehu.

Anna browniepohjan jäähtyä noi viisi minuuttia uunista ottamisen jälkeen.

Kaada juustokakkuseos varovasti browniepohjan päälle.

Paista juustokakkua 175 asteessa 60 minuuttia. Sammuta sen jälkeen uuni, jätä uuninluukku raolleen ja anna kakun olla jäähtyvässä uunissa tunti. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja siirrä se sen jälkeen jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Ennen tarjoilua irrota kakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoiluastialle.

 

 

Filed Under: Kakku Tagged With: appelsiini, brownie, juustokakku

Previous Post: « Kuningatarpuustit
Next Post: Mansikkainen levykakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini banaani brownie donitsi fudge halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi porkkana pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Banaanikakku

Vuoan pohjalle asetellut banaanit karamellisoituvat uunissa ja antavat ihanan makean maun tälle mehevälle kanelilla maustetulle kakulle. 200 g ...

Read More »

Toscakakku

Klassikkoleivonnainen toscakakku saa päälleen reilun kerroksen mantelilastuista valmistettua toscakuorrutetta, sillä tahmean makea ja rapsakka ...

Read More »

Keksit suklaaraidalla

Yksinkertaiset keksit saavat lisämakua kun ne koristellaan suklaalla. 100 g voita 1 dl sokeria 1 dl siirappia 2,5 dl jauhoja 0,5 tl ...

Read More »

Mansikkatorttu

Kermavaahdolla ja mansikoilla täytetty torttu on kesäpäivän helppo herkku. 150 g voita 1 dl sokeria 1 kananmuna 3 dl jauhoja 0,5 tl ...

Read More »

Pienet kermaiset luumupiiraat

Kermaisissa luumupiiraissa makeat luumut saavat kaverikseen vaniljalla maustetun tuhdin ja kermaisen täytteen. 12 kappaletta 3 dl jauhoja 1 ...

Read More »

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress