Piirakka täytetään kirpeällä kriikunahillolla ja makealla marengilla.
- 100 g voita
- 3 dl jauhoja
- 1 rkl sokeria
- 3 – 4 rkl kylmää vettä
- 3 dl kriikunahilloa
- 4 valkuaista
- 2 dl sokeria
Suojaa irtopohjainen piirakkavuoka leivinpaperilla tai voitele tavallinen piirakkavuoka (halkaisija noin 24 cm).
Paloittele jääkaappikylmä voi. Nypi kulhossa sekaisin voi, jauhot ja sokeri. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes taikina on koostumukseltaan sopivaa. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohjan päälle voipaperia ja painoksi kuivattuja herneitä tai piirakkapainoja. Tämä estää pohjaa kohoamasta liikaa.
Paista 175 asteessa 30 minuuttia.
Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri kun marenki on lähes valmista.
Levitä kriikunahillo pohjan päälle. Levitä marenkivaahto hillon päälle.
Paista piirakkaa 175 asteessa vielä noin 15 minuuttia.
Leave a Reply