• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Kriikuna-marenkipiirakka

Kriikuna-marenkipiirakka

31/10/2013 by Liisa Leave a Comment

042 (3)

Piirakka täytetään kirpeällä kriikunahillolla ja makealla marengilla.

  • 100 g voita
  • 3 dl jauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 3 – 4 rkl kylmää vettä
  • 3 dl kriikunahilloa
  • 4 valkuaista
  • 2 dl sokeria

Suojaa irtopohjainen piirakkavuoka leivinpaperilla tai voitele tavallinen piirakkavuoka (halkaisija noin 24 cm).

Paloittele jääkaappikylmä voi. Nypi kulhossa sekaisin voi, jauhot ja sokeri. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes taikina on koostumukseltaan sopivaa. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohjan päälle voipaperia ja painoksi kuivattuja herneitä tai piirakkapainoja. Tämä estää pohjaa kohoamasta liikaa.

Paista 175 asteessa 30 minuuttia.

Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri kun marenki on lähes valmista.

Levitä kriikunahillo pohjan päälle. Levitä marenkivaahto hillon päälle.

Paista piirakkaa 175 asteessa vielä noin 15 minuuttia.

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: kriikuna, marenki, piirakka

Previous Post: « Ananas-papaijamysli
Next Post: Toffee »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Kirsikkakuppikakut vaniljakuorrutuksella

Kuorruta kirsikkakuppikakut makealla vaniljaisella sokerikreemillä ja lisää jokaisen kuppikakun päälle koristeiksi kirsikka. 12 ...

Read More »

Sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku täytetään aprikoosimarmeladilla ja suklaalla ja kuorrutetaan reilulla kerroksella suklaakuorrutetta. Kakun valmistaminen ...

Read More »

Valkosuklaa-pihlajanmarjakakku

Makean valkosuklaakakun täytteeksi tulee kirpeää pihlajamarjahyytelöä ja valkosuklaakreemiä. 3 munaa 2 dl sokeria 100 g sulatettua voita 2,5 ...

Read More »

Suklaakuppikakut vaahtokarkkikuorrutuksella

Suklaakuppikakut kruunataan tahmealla ja makealla vaahtokarkkikuorrutuksella. 8 jättikokoista tai 12 normaalia kuppikakkua 100 g voita 2 dl ...

Read More »

Suklainen synttärikakku

Leivo tumma sokerikakkupohja ja täytä kakku vadelmamarmeladilla ja suklaakreemillä. Koristele suklaakreemillä kuorrutettu kakku värikkäillä ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress