• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Vaalea maustekakku

Vaalea maustekakku

05/12/2018 by Liisa Leave a Comment

Vaalean maustekakun maku on hienovaraisempi kuin perinteisen maustekakun. Kakku maustetaan vaalealla siirapilla, inkiväärillä, kanelilla, pomeranssinkuorella ja muskotilla.

  • 200 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl vaaleaa siirappia
  • 3 munaa
  • 1,5 dl piimää
  • 5 dl jauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl pomeranssinkuorta
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl muskottia

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää vaalea siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää piimä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se vuokaan.

Paista 175 asteessa 40 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä ja irrota se sitten varovasti vuoasta.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: joulu, kaneli, kuivakakku

Previous Post: « Suklainen levykakku vadelmakuorrutuksella
Next Post: Kirsikkaiset kierrepullat »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Mansikka-kanelimysli

Kaneli ja kuivatut mansikat sopivat hyvin yhteen. 1 dl auringonkukkaöljyä 1 dl vaaleaa siirappia 0,5 dl hunajaa 300 g ...

Read More »

Kirsikkapiirakka

Makeista kirsikoista syntyy ihana kesäinen piirakka. Piirakka maistuu mainiolta sellaisenaankin, mutta tämäkin herkku sopii hyvin syötäväksi ...

Read More »

Suklaakuppikakut tahinikuorrutuksella

Kuorruta mehevät suklaakuppikakut ihanalla makeansuolaisella tahinikuorrutuksella. 12 kappaletta kuppikakut: 150 g voita2 dl sokeria2 ...

Read More »

Appelsiinivaahtokarkit

Appelsiinivaahtokarkit maustetaan tuorepuristetulla appelsiinimehulla. Valmistaminen on helppoa, mutta tarvitset lämpömittarin, sillä ...

Read More »

Aprikoosi-vadelmapiirakka

Täytä kesäinen piirakka raikkailla aprikooseilla ja vadelmilla. Piirakka on herkullista sellaisenaan, mutta voit tarjota sen kaverina myös ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress