Vaalean maustekakun maku on hienovaraisempi kuin perinteisen maustekakun. Kakku maustetaan vaalealla siirapilla, inkiväärillä, kanelilla, pomeranssinkuorella ja muskotilla.
- 200 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 1,5 dl vaaleaa siirappia
- 3 munaa
- 1,5 dl piimää
- 5 dl jauhoja
- 1 tl soodaa
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl pomeranssinkuorta
- 1 tl kanelia
- 0,5 tl muskottia
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää vaalea siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää piimä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se vuokaan.
Paista 175 asteessa 40 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä ja irrota se sitten varovasti vuoasta.
Leave a Reply