• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Hyydytetty appelsiinirahkakakku

Hyydytetty appelsiinirahkakakku

08/04/2015 by Liisa Leave a Comment

106 (3)

Raikas appelsiinirahkakakku koristellaan värikkäillä karkeilla.

  • 200 g Digestive-keksejä
  • 100 g voita
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 4 liivatelehteä
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 2 dl kermaa
  • 500 g rahkaa
  • 1,5 dl sokeria
  • karkkeja, esimerkiksi jelly beanseja koristeeksi

Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sulata voi. Lisää keksinmurujen joukkoon kaakaojauhe ja sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kakkuvuoan (halkaisija 20 cm) pohjalla ja painele lusikalla tasaiseksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää rahka, sokeri ja raastettu appelsiinin kuori ja sekoita.

Kuumenna appelsiinimehu lähes kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi ja sekoita ne appelsiinimehun joukkoon. Lisää appelsiinimehu rahkaseoksen joukkoon ja sekoita huolellisesti. Kaada rahkaseos pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.

Irrota kakku varovasti vuoastaan, nosta se tarjoiluastialle ja koristele karkeilla.

Huom! Karkit kannattaa laittaa kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ne eivät ehdi sulaa.

073 (2)

074 (7)

 

Filed Under: Kakku Tagged With: appelsiini, juustokakku, kakku

Previous Post: « Pääsiäisen rocky road
Next Post: Pähkinäiset browniet »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Kuningatarpullat

Täytä herkulliset kuningatarpullat ranskankermaisella täytteellä ja tuoreilla vadelmilla ja mustikoilla. noin 15 kappaletta Pullataikina: 2,5 ...

Read More »

Browniet minttukuorrutuksella

Kuorruta browniet raikkaalla tuoreesta mintusta valmistetulla kreemillä. Browniet: 150 g voita1 dl sokeria1 dl fariinisokeria0,5 dl siirappia3 ...

Read More »

Nutella-banaani-pokekakku

Syntisen hyvässä banaani-pokekakussa on reilusti Nutellaa - niin kakkuun tökityissä koloissa kuin kakun päälläkin. 150 g voita 3 dl ...

Read More »

Brownie-kakku karhunvatukoilla

Täytä herkullinen brownie-kakku raikkaalla kermavaahdolla ja makeilla karhunvatukoilla. Brownie-kakku: 150 g voita1 dl sokeria1 dl ...

Read More »

Kardemummainen pensasmustikkakakku

Kesäinen kuivakakku saa ihana makunsa kardemummasta ja pensasmustikoista. 150 g voita 2 dl sokeria 3 munaa 3 dl vehnäjauhoja 2 tl ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress