Kahvilla maustettu kuivakakku kruunataan tuhdilla suklaakuorrutuksella.
- 150 g voita
- 2,5 dl sokeria
- 1 dl vaaleaa siirappia
- 3 munaa
- 2 dl maitoa
- 1 dl espressoa tai vahvaa kahvia
- 5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 100 g tummaa suklaata
- 20 g voita
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää siirappi ja sekoita. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää maito sekä kylmä kahvi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten tarjoiluastialle.
Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Valuta suklaakuorrutus kakun päälle.
Leave a Reply