Suklaakuppikakut kruunataan tahmealla ja makealla vaahtokarkkikuorrutuksella.
8 jättikokoista tai 12 normaalia kuppikakkua
- 100 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 2,5 dl jauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 2 dl maitoa
- 100 g voita
- 2 dl tomusokeria
- 1 purkki vaahtokarkkilevitettä (213 g)
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan puolet kuivista aineista yhdessä maidon kanssa. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi se muffinssivuokiin.
Paista 175 asteessa, jättikokoisia 30 minuuttia ja normaalikokoisia 20 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi. Lisää vaahtokarkkilevite ja sekoita tasaiseksi.
Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut.
Kanelitytön kakkuparatiisi says
Kuulostaa todella herkulliselta ja näyttää ihanalta! ♥
Liisa says
Kiitos! 😊
KAura says
Nätit muffinivuoat. Mistä olet hankkinut? Ihana resepti.
Liisa says
Kiitos! Muffinssivuoat ovat KitchenCraftin, valitettavasti en enää muista mistä olen ne ostanut. 🙂