Piparkakunmakuiset pehmeät donitsit maistuvat ihanasti jouluisilta mausteilta.
12 kappaletta
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl kanelia
- 0,25 tl inkivääriä
- 0,25 tl pomeranssinkuorta
- 0,25 tl neilikkaa
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- 0,5 dl siirappia
- 2 rkl sulatettua voita
- 2 rkl valkuaista
- 2 dl tomusokeria
Voitele donitsipellin kolot.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.
Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.
Sekoita tomusokeri ja valkuainen. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai valkuaista jotta saat seoksesta koostumukseltaan sopivaa. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja pursota donitsien päälle.
Leave a Reply