Ystävänpäiväksi leivotaan suklaisia kerrosleivoksia, jotka täytetään vaaleanpunaisella sokerikreemillä ja koristellaan suloisilla pienillä kukkasilla.
10 kappaletta
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 200 g voita
- 100 g suklaata
- 4 dl jauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 150 g voita
- 6 dl tomusokeria
- 1 rkl vettä
- punaista elintarvikeväriä
- 50 g punaista sokerimassaa
Leivosten koristeeksi tulevat sokerimassakukat kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä. Kauli punainen sokerimassa ohueksi levyksi. Ota sokerimassasta eri kokoisia koristeita pienillä kukanmuotoisilla muoteilla. Aseta kukat talouspaperin tai folion päälle kuivumaan.
Voitele ja korppujauhota runebergintorttuvuoan kolot.
Sulata voi mikrossa. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi taikina vuoan koloihin, täytä kolot vain 2/3 täyteen.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuuttia. Kokeile leivosten kypsyyttä tarvittaessa tikulla.
Anna leivosten jäähtyä ja irrota ne sitten varovasti vuoasta.
Valmista sokerikreemi. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää sitten tomusokeri pienissä erissä ja sekoita kreemi tasaiseksi. Lisää lopuksi vesi ja elintarvikeväri. Lisää elintarvikeväriä vähän kerrallaan kunnes saat haluamasi värisen sokerikreemin.
Leikkaa leivosten pohja tarvittaessa tasaiseksi ja leikkaa ne sitten kolmeen osaan. Aseta leivospohjat tarjoiluastialle ja levitä niille täytettä. Nosta päälle toiset leivospohjat ja levitä päälle täytettä. Lisää vielä kolmannet leivospohjat ja levitä niiden päälle sokerikreemiä.
Koristele leivokset sokerimassakukilla.
Leave a Reply