Täyteläiset suklaatryffelit saavat potkua kun ne pyöritellään lakritsijauheessa.
n. 30 kpl
- 2 dl kermaa
- 250 g tummaa suklaata
- 25 g voita
- 0,5 dl tomusokeria
- 0,5 dl lakritsijauhetta
Kiehauta kerma paksupohjaisessa kattilassa ja anna sen porista hiljalleen noin viisi minuuttia.
Rouhi suklaa ja laita suklaarouhe kulhoon. Kaada kerma suklaarouheen päälle ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Lisää huoneenlämpöinen kuutioitu voi ja tomusokeri, ja sekoita tryffelimassa tasaiseksi.
Laita tryffelimassa jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.
Ota tryffelimassasta lusikalla nokareita ja pyörittele ne palloiksi. Laita lakritsijauhe lautaselle ja pyörittele valmiit tryffelit lakritsijauheessa. Tryffelimassan käsittely on helpompaa jos teet sen kertakäyttöiset kumikäsineet kädessä.
Valmiit tryffelit säilyvät jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa noin viikon.
Emilii says
Kiitos reseptistä!
Etsin juuri tällaista ja ajattelin lisätä vielä salmiakkijauhetta. Joulusuklaat ovatkin tänä vuonna vähän erilaisia. 🙂
Liisa says
Kiitos kommentistasi! Salmiakkijauhe sopii näihin varmaan mainiosti, täytyykin kokeilla. 🙂