Makea murupäällinen kruunaa mehevän raparperikakun.
- 200 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 1,5 dl sokeria
- 3 munaa
- 2 dl maitoa
- 4 dl jauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 dl raparperinpaloja
- 50 g voita
- 1 dl ruishiutaleita
- 1 dl sokeria
- 1 dl jauhoja
- 2 dl kermaa
- 1 rkl vaniljasokeria
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 25 cm).
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan.
Ripottele päälle raparperinpalat.
Nypi kulhossa sekaisin huoneenlämpöinen voi, ruishiutaleet, sokeri ja jauhot. Ripottele muruseos raparperinpalojen päälle.
Paista 180 asteessa noin tunti. Kokeile kakun kypsyyttä tarvittaessa puutikulla.
Tarjoa kakku vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Leave a Reply