• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Kaneli-omenakakku

Kaneli-omenakakku

08/09/2013 by Liisa Leave a Comment

029 (2)

Kaneliset omenalohkot maustavat syksyisen kuivakakun. Taikinaan lisätään spelttimannasuurimoita ja turkkilaista jugurttia.

  • 1 litra omenalohkoja (noin 8 pientä omenaa)
  • 1,5 rkl kanelia
  • 0,5 dl vettä
  • 200 g voita
  • 3 dl fariinisokeria
  • 4 munaa
  • 4 dl jauhoja
  • 1 dl spelttimannasuurimoita
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 2 dl turkkilaista jugurttia

Poista omenoista siemenkota ja pilko ne ohuiksi lohkoiksi. Laita omenalohkot, kaneli ja vesi kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia. Jäähdytä.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 24 cm).

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita. Lisää taikinaan turkkilainen jugurtti ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada puolet taikinasta kakkuvuokaan. Levitä päälle puolet omenalohkoista. Kaada vuokaan loput taikinasta ja asettele loput omenalohkot kakun päälle.

Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia.

Anna jäähtyä vuoassaan ja nosta jäähtynyt kakku varovasti tarjoiluastiaan.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kakku, kaneli, omena

Previous Post: « Galaksin paras pannukakku
Next Post: Suklaiset m&m’s-keksit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Raikas raparperipiirakka

Tänä kesänä mansikkasatoa joudutaan odottelemaan tavallista pidempään, mutta onneksi raparperisato on runsas. Tänään leivotaan taas siis ihanaa ...

Read More »

Porkkanakääretorttu

Leivo perinteinen porkkanakakku kääretortun muotoon. Taikinaan lisätään reilusti tuoksuvia mausteita ja rouskuvia hasselpähkinöitä. Täyteläinen ...

Read More »

Mansikka-raparperimurupiirakka

Makea murupiiras kätkee sisäänsä kirpeää raparperia ja mehukasta mansikkaa. 2 munaa 2,5 dl sokeria 2 dl maitoa 100 g sulatettua voita 4 dl ...

Read More »

Appelsiini-suklaabrowniet

Appelsiini-suklaabrowniet ovat nam nam hyviä. 12 palaa 1 appelsiinin raastettu kuori 1 appelsiinin mehu 1 dl sokeria   200 ...

Read More »

Mustikka-vadelmamurumuffinssit

Tarjoa mehevät muffinssit vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. muffinssit: 150 g voita1,5 dl sokeria2 munaa2 dl maitoa3,5 dl jauhoja1 ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress