Kaneliset omenalohkot maustavat syksyisen kuivakakun. Taikinaan lisätään spelttimannasuurimoita ja turkkilaista jugurttia.
- 1 litra omenalohkoja (noin 8 pientä omenaa)
- 1,5 rkl kanelia
- 0,5 dl vettä
- 200 g voita
- 3 dl fariinisokeria
- 4 munaa
- 4 dl jauhoja
- 1 dl spelttimannasuurimoita
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 2 dl turkkilaista jugurttia
Poista omenoista siemenkota ja pilko ne ohuiksi lohkoiksi. Laita omenalohkot, kaneli ja vesi kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia. Jäähdytä.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 24 cm).
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita. Lisää taikinaan turkkilainen jugurtti ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada puolet taikinasta kakkuvuokaan. Levitä päälle puolet omenalohkoista. Kaada vuokaan loput taikinasta ja asettele loput omenalohkot kakun päälle.
Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia.
Anna jäähtyä vuoassaan ja nosta jäähtynyt kakku varovasti tarjoiluastiaan.
Leave a Reply