• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Kaneli-omenakakku

Kaneli-omenakakku

08/09/2013 by Liisa Leave a Comment

029 (2)

Kaneliset omenalohkot maustavat syksyisen kuivakakun. Taikinaan lisätään spelttimannasuurimoita ja turkkilaista jugurttia.

  • 1 litra omenalohkoja (noin 8 pientä omenaa)
  • 1,5 rkl kanelia
  • 0,5 dl vettä
  • 200 g voita
  • 3 dl fariinisokeria
  • 4 munaa
  • 4 dl jauhoja
  • 1 dl spelttimannasuurimoita
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 2 dl turkkilaista jugurttia

Poista omenoista siemenkota ja pilko ne ohuiksi lohkoiksi. Laita omenalohkot, kaneli ja vesi kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia. Jäähdytä.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 24 cm).

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita. Lisää taikinaan turkkilainen jugurtti ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada puolet taikinasta kakkuvuokaan. Levitä päälle puolet omenalohkoista. Kaada vuokaan loput taikinasta ja asettele loput omenalohkot kakun päälle.

Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia.

Anna jäähtyä vuoassaan ja nosta jäähtynyt kakku varovasti tarjoiluastiaan.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kakku, kaneli, omena

Previous Post: « Galaksin paras pannukakku
Next Post: Suklaiset m&m’s-keksit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Kirsikkapiirakka

Makeista kirsikoista syntyy ihana kesäinen piirakka. Piirakka maistuu mainiolta sellaisenaankin, mutta tämäkin herkku sopii hyvin syötäväksi ...

Read More »

Maapähkinävoijuustokakku

Kruunaa suolaisenmakea maapähkinävoijuustokakku tummasta suklaasta valmistetulla kuorrutuksella. pohja: 200 g Digestive-keksejä100 g voita2 rkl ...

Read More »

Nutella-banaanikakku

Nutellasta ja banaanista syntyy yhdessä täydellinen herkku. Helpon banaanikakun päälle levitetään ennen paistamista ihanan täyteläistä Nutellaa. ...

Read More »

Runebergin levykakku

Leivo ihana runeberginkakku tänä vuonna levykakun muotoon. 12 palaa kakkutaikina: 250 g voita 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl sokeria 4 munaa 2 ...

Read More »

Suklainen rullakakku

Suklaalla kuorrutetun kakun sisältä paljastuu yllätys - raidallinen kakku on koottu hauskasti rullaten ohuista kääretorttulevyistä. 4 munaa ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress