Pähkinäinen täytekakku koristellaan karamellisoiduilla pähkinöillä. Myös kakkutaikinaan lisätään pähkinöitä.
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 200 g voita
- 5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl karamellisoituja pähkinöitä rouhittuna
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 4 dl kermaa
- 250 g rahkaa
- 0,5 dl sokeria
- 2 dl karamellisoituja pähkinöitä
Voitele ja korppujauhota kaksi irtopohjaista kakkuvuokaa (halkaisija 20 cm).
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää sulatettu voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää viimeisenä rouhitut pähkinät. Jaa taikina kakkuvuokiin.
Paista 180 asteessa 30 minuuttia.
Anna kakkujen jäähtyä vuoissaan. Irroita jäähtyneet pohjat vuoista varovasti ja leikkaa molemmat kakkupohjat kahteen osaan.
Keitä kostutuksen vettä ja sokeria kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä.
Vaahdota täytteen kerma. Lisää rahka ja sokeri ja vatkaa tasaiseksi.
Nosta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle ja kostuta sokerisiirapilla. Levitä päälle täytettä. Nosta päälle toinen pohja, kostuta ja täytä. Lisää samalla tavalla loput kerrokset. Levitä päälle ja reunoille täytettä.
Nosta kakku jääkaappiin vetäytymään ainakin kahdeksi tunniksi.
Koristele kakku karamellisoiduilla pähkinöillä ennen tarjoilua.
Leave a Reply