Leivo vaihteeksi korvapuustit pitkin muotoon.
- 2,5 dl punaista maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- 7 – 8 dl jauhoja
- 100 g voita
- 50 g voita
- 0,5 dl sokeria
- 2 tl kanelia
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.
Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
Kauli taikina levyksi (noin 60 x 30 cm). Voitele levy ja ripottele päälle kaneli-sokeriseos. Pyöritä taikinalevy varovasti rullalle ja leikkaa rulla terävällä veitsellä kahteen osaan. Nosta rullat leivinpaperilla peitetylle pellille.
Leikkaa saksilla rullista noin sentin kokoisia palasia melkein pohjaan saakka ja taita sivuille.
Kohota pitkoja liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Voitele pitkot kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria ennen paistamista.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Leave a Reply