Vapun kunniaksi kuppikakut koristellaan minidonitseilla.
12 kappaletta
Valmista ensin kuppikakut.
- 150 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 2 dl maitoa
- 3,5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä.
Valmista sitten minidonitsit.
- 1,25 dl vehnäjauhoja
- 4 rkl sokeria
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 dl kermaa
- 1 keltuainen
- 1 rkl sulatettua voita
Voitele minidonitsipellin kolot. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa minidonitsipellin koloihin. Paista 220 asteessa noin 5 minuuttia. Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.
Tee viimeisenä kuorrutus ja koristele kuppikakut.
- 150 g tummaa suklaata
- strösseleitä
- 150 g voita
- 2 dl tomusokeria
- 0,5 dl kaakaojauhetta
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Kasta donitsit yksi kerrallaan suklaaseen ja nosta ritilän päälle. Koristele strösseleillä.
Käytä loput suklaasta kreemiin.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää sitten voivaahdon joukkoon vähitellen tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää viimeisenä sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.
Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut.
Koristele kuppikakut minidonitseilla.
Leave a Reply