Omenapiirakka nautitaan lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
- 1 l omenapaloja (7 – 8) omenaa
- 1 dl vettä
- 1 dl fariinisokeria
- 2 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 4 dl jauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Kuori ja paloittele omenat. Laita omenapalat, vesi, fariinisokeri, kaneli ja kardemumma kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia.
Suojaa irtopohjainen piirakkavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla.
Vaahdota huoeenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Ota erilleen 1/3 taikinasta. Painele 2/3 taikinasta piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada päälle omenaseos. Kauli loput taikinasta voipaperin päällä piirakkavuoan kokoiseksi ympyräksi. Nosta taikina piirakan päälle kanneksi voipaperin avulla. Painele kansi kiinni piirakan reunoihin ja tee siihen haarukalla reikiä.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Leave a Reply