Helpot suklaakeksit ovat keskeltä sitkeitä ja reunoilta rapeita. Kekseihin ei tule kananmunaa, joten ne sopivat myös muna-allergikoille.
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 50 g suklaata
- 0,5 dl siirappia
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 0,5 tl soodaa
Suojaa kaksi peltiä leivinpaperilla.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja siirappi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele taikinapalat pitkiksi tangoiksi. Laita molemmille pelleille kaksi taikinatankoa ja painele ne litteiksi. Jätä tankojen väliin reilusti tilaa, taikina leviää uunissa reilusti.
Paista 175 asteessa 10 minuuttia.
Anna keksien jäähtyä pari minuuttia ja leikkaa ne sitten poikittain parin sentin levyisiksi paloiksi.
Leave a Reply