Makeat mansikkaleivokset täytetään mansikkahillolla ja kuorrutetaan mansikanmakuisella valkosuklaalla.
8 kappaletta
- 4 munaa
- 2,5 dl sokeria
- 1 vaniljatanko
- 200 g voita
- 2 dl maitoa
- 5 dl jauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 2 dl mansikkahilloa
- 400 g mansikanmakuista valkosuklaata
- 250 g mansikoita
Leivospohja paistetaan säädettävässä neliövuossa, joka säädetään kokoon 28 x 28 cm.
Vaahdota munat ja sokeri. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet ja lisää taikinaan. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
Anna leivospohjan jäähtyä vuoassaan. Leikkaa jäähtynyt leivospohja 16 yhtä suureen palaseen.
Nosta puolet leivospohjista kakkuritilän tai leivinpaperin päälle. Levitä jokaiselle palaselle mansikkahilloa. Nosta päälle toiset leivospohjat. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä suklaata leivosten päälle ja reunoille. Anna kuorrutuksen kovettua hetkinen ja nosta leivokset sitten tarjoiluastialle. Koristele leivokset mansikoilla.
Leave a Reply